Edelsteencentrum
   KRISTALIJN

Kristallen & Mineralen

Moeder Aarde heeft ons een gevarieerd palet aan mineralen en kristallen geleverd en regelmatig worden er nog nieuwe variaties aan toegevoegd.Hiervan een omschrijving te geven zou zo veel tijd en energie kosten, dat er niets overblijft voor andere zaken. Daarom hebben wij besloten om een korte algemene inleiding te geven en daarnaast geregeld een steen specifiek uit te lichten en te omschrijven. Kunt u daarbij niet vinden wat u zoekt, dan bent U te allen tijde vrij om te bellen, mailen of na afspraak onze ruimte te bezoeken.

bergkristal

In de Edelsteen- of Lithotherapie maken we gebruik van een aantal indelingen, waaronder hardheid en kleur. De hardheid wordt vaak aangegeven met behulp van de schaal van Mohs (1812). Hierbij is Talk (1) het zachtst, Gips (2), Calciet (3- krasbaar met vinger nagel), Fluoriet (4), Apatiet (5 krasbaar met een koperen munt), Veldspaat (6), Kwarts (7-krasbaar met een zakmes), Topaas (8), Korund (9). Diamant met hardheid 10 is het hardste voorkomende mineraal op aarde en alleen te bewerken met diamant. Alle gesteenten met een hardheid hoger dan 7,5 op deze schaal vallen onder de edelstenen, mits ze ook nog helder en zeldzaam zijn. Anders is er sprake van halfedelstenen. De vorm waarin ze voorkomen (mits ze de ruimte hebben gehad om uit te groeien) wordt kristal genoemd. Zo is de Bergkristal hexagonaal (d.w.z. met 6 vlakken op de punt) en Fluoriet octagonaal (dubbele piramide).

De kleuren worden gevormd door de mineralen waaruit ze opgebouwd zijn. Zo kleurt IJzer mineralen rood tot roodbruin. Koper en Chroom zorgen voor groene tinten. Mangaan geeft roze en violetachtige tinten. Koolstof klemineralenurt bruin tot zwart. Uiteraard zal een combinatie van deze mineralen, afhankelijk van de verhoudingen weer tot andere kleuren leiden. De hardheid, kristalvorm, kleur en minerale samenstelling bezorgen elke steen zijn eigen trilling. Het is juist deze specifieke trilling die er toe leidt dat een steen in staat is ons energieveld dusdanig te beïnvloeden dat we ons beter gaan voelen. Aan de hand van onze overzichtfoto’s kunt u zich een indruk vormen over onze collectie , die bestaat uit ruwe en getrommelde stenen in een groot aantal varianten. Daarnaast bieden we een aantal specials aan en voeren we een breed assortiment edelsteenhangers.

Inschrijven Nieuwsbrief
<< okt 2019 >>
MDWDVZZ
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3